Syyskuun ruokakeskiviikossa puhetta pula-ajasta
Miltä maistuvat nokkospyörykät, lanttumuusi, korvikevoi, sago-vanukas ja korvikekahvi? Tule museolle kokkaamaan pula-ajan tyyliin keskiviikkona 18.9. klo 18 alkaen museon Aitta-tilaan. Pula-ajan ruokataloudesta kertoo illan vetäjä, kansatieteilijä ja ruokakulttuurin tutkija Marja Hartola Turusta.
Jatko-sodan päättymisestä tulee 19.9.2024 kuluneeksi 80 vuotta, joten aihe on mitä ajankohtaisin. Illan aikana valmistetaan ateria pula-ajan tapaan ja juodaan päätteeksi korvikekahvit vanhoista Arabian kahvikupeista. Illan kesto on noin kolme tuntia. Tapahtumasta peritään osallistumismaksu 10 euroa, jonka voi maksaa paikan päällä käteisellä tai kortilla museon infoon ennen tilaisuutta.
Tilaa on 20 ensimmäiselle ilmoittautuneelle. Ilmoittautumisaika on 1.8. -13.9.2024 osoitteeseen senna.levonen@sarka.fi tai museon infoon puhelimitse (02) 763 7700.
Mikä ruokakeskiviikko?
Suomen maatalousmuseo Sarka järjestää säännöllisesti luentoja ja tapahtumia Ruokakeskiviikko-otsakkeen alla. Tapahtumat järjestetään osana Ruokamuseon toimintaa. Ruokamuseo on Saran näyttely- ja tapahtumatoiminnan yksi osa-alue, jossa Sarka kutsuu kaikki ruoan äärelle! Tarjoamme tapahtumia, näyttelyitä, tietoiskuja sekä opastuksia ja työpajoja, joissa pääsee pohtimaan, maistamaan, kokeilemaan ja muistelemaan ruokaa ja ruoantuotantoa. Ruoka on ihmisten polttoainetta, jota tarvitsemme pysyäksemme hengissä, mutta ruoka on myös nautintoa ja mielihyvää, terveyden edistämistä, juhlan erottamista arjesta ja yhteisiä ruokahetkiä.