Korteniemen perinnetilan kesätapahtumat alkavat perinteisellä Leivontapäivällä lauantaina 21.5. klo 11-17. Samalla vietetään kansallispuistopäivää ja juhlistetaan Liesjärven kansallispuiston 60-vuotispäiviä.
Perinnetilan leivinuunia lämmitetään jo viikolla, jotta ruisleivät paistuvat hyvin itse leivontapäivänä. Leipätaikina tehdään oman pellon Aunus-rukiista yli 100-vuotiaaseen juureen. Riihessä savuiseksi maustunut ruisleipätaikina on hapatettu vanhassa tiinussa. Tuvassa pääsee kokeilemaan, kuinka taikina taittuu hämäläiseksi reikäleiväksi. Uunituoreita leipiä saa myös maistella.
Savusauna on lämpimänä ja vapaasti käytettävänä koko tapahtuman ajan. Ruispuuroa, ruisleipää, kahvia ja leivonnaisia myydään salin puolella.
Comments are closed.