26
heinä

Heinäkuun lopun tapahtumat Museoraitilla!

Vielä on kesää jäljellä ja monia tapahtumia löytyy vierailijoille eri puolilla Suomea. Tutustu Museoraittikohteiden tarjontaan!

Talomuseo Glims, Espoo

Glims tutuksi kierros museolla
27.7./28.7./30.7./31.7. klo 14-14:30
Glimsillä on pitkä historia. Tervetuloa mukaan yleisöopastukselle kuuntelemaan lisää tarinoita Glimsistä ja entisajan maatilan elämästä.

Opastus alkaa klo 14 ja sen kesto on noin puoli tuntia.
Osallistuminen opastukselle museon pääsylipulla (6 €/3 €/Museokortti/Kaikukortti) 

Tule laidunvierailulle museoon! Laidunvierailu 31.7. klo 15:30-16:30
Glimsin pihapiirissä toimii kesäisin 4H-kotieläinpiha. Espoon 4H-yhdistys ylläpitää kotieläinpihaa ja järjestää siellä leiri- ja kerhotoimintaa.
Kotieläinpihan laitumella voi vierailla keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15:30–16:30.

Laidunvierailulle pääsee ohjatusti pienissä ryhmissä. Laidunvierailulla pääset noin 20 min ajaksi rapsuttelemaan lampaita ja vuohia. Muina aikoina aitaukseen pääsy ja eläinten syöttäminen on kielletty. Vierailuajat jaetaan viisitoista minuuttia ennen kunkin laidunvierailun alkamista ja niitä on rajoitettu määrä. Eli tulethan paikalle ajoissa.

Vierailu on maksuton.
Laidunvierailuaikoina keskiviikkoisin ja torstaisin myös Talomuseo Glimsiin on vapaa sisäänpääsy!

Minkälainen vierailukohde on Talomuseo Glims?
Glims on alkuperäisellä paikallaan sijaitseva vanha maatila Karvasmäen kylässä. Glims on sen 500 vuotisen historian aikana toiminut myös kestikievarina ja sen rakennukset sekä pihapiiri on pyritty pitämään alkuperäisessä asussaan. Museo vie sinut kiehtovalle aikamatkalle entisajan maalaiselämään. Kesäisin alueella voi lisäksi ihastella kotieläimiä ja pihamaalla vaalitaan vaalitaan maatilan perinnekasveja, kuten humalaa. Talomuseo Glims on elävä museo, jossa pääset mukaan maalaiselämän vuodenkiertoon liittyviin työnäytöksiin, opastuksiin ja tapahtumiin!

Tutustu museoon ja sen toimintaan täältäFacebookissa ja Instagramissa.

Talonpoikaismuseo Yli-Kirra, Punkalaidun

Punkalaitumen päivän juhla ja museon 70-vuotisjuhla 28.7. klo 13-15

Tervetuloa kanssamme juhlistamaan museon 70-vuotista taivalta Punkalaitumen päivänä Yli-Kirraan!
Juhlallisuudet alkavat klo 13 sunnuntaina. Tiedossa on puheita, ohjelmaa ja tarjottaviakin.

Talonpoikaismuseo Yli-Kirra on Suomen maatalousmuseo Saran kesäkohde 2024.

Mikä on Yli-Kirra?
Punkalaitumella sijaitsevan Yli-Kirran talouskeskuksen rakennukset sijoittuvat miespihan ja karjapihan ympärille. Museoalueella on lisäksi muut 1800-luvun maalaistalon rakennukset riihineen, pajoineen ja aittoineen. Yli-Kirran talonpoikaismuseo on vihitty käyttöön vuonna 1954 ja se tunnetaan kirjailija Mauri Kunnaksen ”koiramäen talona”.

Tutustu museoon ja sen toimintaan täältä, Facebookissa ja Instagramissa.

Hinnerjoen museot, Eurajoki

Kotiseutupäivä 28.7.
Museolla tiedossa erilaista ohjelmaa päivän ratoksi! Kansanlaulukirkko Valon talon pihalla klo 10 alkaen, päiväjuhla alkaa klo 13.

Hinnerjoki-päivän ohjelma:
-Outi Kortelainen toivottaa vieraat tervetulleeksi ja kertoo muun muassa mitä Hinnerjoen Kotiseutuyhdistyksen vuodenkiertoon on kuulunut.
-Kunnanjohtaja Kari Kankaanrannan tervehdys.
-Vuoden 2024 uuden näyttelyn Tulkkast kaffell avajaiset.
Tämän vuotisen näyttelyn teema Tulkkast kaffell syntyi vuoden vaihteessa, jolloin saimme yhteydenoton Tampereelta, Ari Moskarilta. Hän oli ostanut hinnerjokilaisen vaskiseppä Werner Sigfrid Sundelinin valmistaman kuparisen kahvipannun ja kyseli pannun historiaa. Joitakin päiviä mietittyään hän totesi: ”tämä upea kuparipannu on kiertänyt yli sata vuotta Suomea ja aikakin on kohdellut pannua hyvin, sen paikka on Hinnerjoella – hän lahjoittaa sen meille”. Hän toivoo että pannu kiinnostaisi ja väki kävisi sitä katsomassa. Niinpä keräsimme muitakin kahviin liittyviä esineitä näyttelyymme tuon ison kahvipannun ympärille. Näyttelystä ja kahvinjuonnista Suomessa kertovat Outi Kortelainen ja Jukka Veranen.
-Kalevalassa ei ehkä kerrottu kahvista, vai kuinka? Mutta Alasatakunnan toimittaja FT Elli-Mari Ahola kertoo: Mitä jos Kalevala olisi tapahtunut Hinnerjoella?
-Kokemäen Soittokunta viihdyttää musiikilla.

Museot ovat avoinna elokuun loppuun saakka sunnuntaisin klo 13-15, muulloin sopimuksen mukaan.
Kirkon viereisessä Kivimakasiinissä on nähtävillä hinnerjokilaistein taiteilijoiden näyttely heinäkuun ajan ti-pe klo 18-20, Hinnerjoki-päivänä klo 13:30-18.

Minkälainen vierailukohde on Hinnerjoen museot?
Hinnerjoen museoihin kuuluvat alkuperäisasuunsa muutettu mäkitupalaiskoti Valon talo, kotiseutumuseo sekä kotiseutumuseo. Museon piha-alueelta löytyy lisäksi alueelle muualta siirretyt aitat, riihi sekä kylä- ja kuparisepän pajat. Kuparisepän pajassa on näytillä hinnerjokilaisten kupariseppien työvälineet. Tule tutustumaan ja ihastu!

Löydät meidät Facebookista ja Instagramista.

Telkkämäen kaskiperinnetila, Kaavi

Maakirkko ja kansanlaulukirkko kaksiperinnetilalla 28.7. klo 13-14:30
Tässä kirkossa seinät ovat leveät ja katto erityisen korkea! Telkkämäen perinteinen maakirkko kokoaa kuulijat jumalanpalvelukseen Telkkämäen pihaan. Maakirkkojen juuret juontavat menneisiin vuosisatoihin, jolloin kirkossakäyntiä hankaloittivat pitkät välimatkat ja huonot kulkuyhteydet.

Tilaisuuden järjestää Kaavin pitäjäseura ja Järvi-Kuopion seurakunnan Kaavin alueseurakunta. Tervetuloa!

Mikä Telkkämäen kaskiperinnetila?
Telkkämäen kaskiperinnetila sijaitsee Telkkämäen luonnonsuojelualueella Kaavilla. Tilan nykyinen päärakennus on peräisin 1800-luvun loppupuolelta ja talo itsessään on kunnostettu 1900-luvun alkupuolen asuun. Päärakennuksen lisäksi pihapiirissä on navetta, riihi, aitat ja savusauna. Tätä ainutlaatuista tilakokonaisuutta hoidetaan yhä perinteisin menetelmin ja kaskisavut kohoavat edelleen Savon suvessa.

Tutustu perinnetilaan museoraitti-sivustolla ja Metsähallituksen sivuilla.

Suomen maatalousmuseo Sarka, Loimaa

Meidän maaseutumme ilmaiskonsertti Loimaan liikuntahallilla 29.7. klo 18-21

Suomen maatalousmuseo Sarka järjestää yhdessä valtiopäiväneuvos Olavi Ala-Nissilän kanssa ilmaiskonsertin klo 18 Loimaan liikuntahallilla. Konsertti juhlistaa Olavin 75-vuotispäiviä. Iltaa tähdittävät maankuulut laulajat Anne Mattila ja Jyrki Anttila. Myös loimaalaisten ylpeys Ämmät äänessä kiipeää lavalle!

Illan aikana kuultavien laulujen teemana on meille monille tuttu maaseutu ja siihen liittyvät muistot. Konsertin yhteydessä museonjohtaja Lauri Viinikkala kertoo muutamalla sanalla Jyväskylän yliopiston Minun maaseutuni -hankkeesta sekä syksyllä museolla avautuvasta samannimisestä näyttelystä. Illan juontaa iki-ihana Iina Wahlström.

Meidän maaseutumme -konserttiin on vapaa pääsy! Iltamassa on myös kahvitarjoilu, joka alkaa klo 17.

Mahdolliset muistamiset pyydetään osoittamaan Suomen maatalousmuseosäätiön tilille FI87 5238 0520 0020 59. Varat käytetään museon näyttelytoiminnan tukemiseen.

Sagalundin museo, Kemiö

Nallekalas
27.6. – 6.8. varje tisdag kl. 10  i museiparken.
På nallekalasen njuter vi av sagor och har kalas med tant Adèle. Nallekalas är ett program för barn i åldrarna 1-4 år och deras vuxna. Ta med en egen nalle! Programmet är tvåspråkigt och gratis.

Nallekekkerit 
27.6. – 6.8. joka tiistai klo 10 Sagalundin museopuistossa
Nallekekkerit on Sagalundin perinteinen kesäohjelma perheen pienimmille. Nallekekkereillä nautitaan saduista ja juhlista täti Adèlen seurassa. Ohjelma on suunnattu 1-4-vuotiaille lapsille ja tietysti aikuisillekin. Ota oma nallesi mukaan! Ohjelma on kaksikielinen ja maksuton.

Tidsresetisdag-allsång med Toni Perttula
30.7. kl 11-17
Under Tidsresetisdagarna väcks historien till liv i Sagalund – och du får själv delta. Varje tisdag under högsäsongen 25.6-6.8. kl.11-17 kan du hjälpa husmor i Falla gård eller prova på att skriva med bläckpenna med läraren i Vreta skola. Sysslorna och programmen varierar från vecka till vecka. Programmet på tidsresetisdagarna ingår i inträdet och är riktar sig till både barn och vuxna.

Vad är Sagalund?
Sagalund är ett levande museum, en trädgård och ett barnkulturcenter – en bit “förverkligad poesi”, enligt grundaren Nils Oskar Janssons egna ord.
Här finner du olika byggnader från Kimitoöns historia: ett tingshus, ett torp, en bondgård, två gamla skolor och många inspirerande lekmiljöer för barn. Allt är beläget i en lummig trädgård – denna över 100-år gamla växtsamling är en betydelsefull del av Sagalunds kulturarv.

Se våra hemsidor här. Vi är också i Facebook och Instagram

Aikamatkatiistai-yhteislaulua Toni Perttulan säestyksellä
30.7. klo 11-17
Aikamatkatiistaisin historia herää eloon Sagalundissa – ja sinä voit itse osallistua! Joka tiistai kesäsesongin aikana 25.6-6.8. klo 11-17 voit tulla museolla auttamaan Fallan maatalon emäntää kotiaskareissa ja harjoitella Vretan kansakoulussa mustekynäkirjoitusta opettajan kanssa. Ohjelma ja askareet vaihtelevat hieman viikoittain.

Aikamatkatiistain ohjelma kuuluu museon sisäänpääsylipun hintaan ja on suunnattu niin aikuisille kuin lapsillekin.

Mikä on Sagalund?
Sagalund on elävä museo, puutarha ja lastenkulttuurikeskus – perustajansa Nils Oskar Janssonin sanojen mukaan ”palanen todeksi tullutta runoutta”.
Meiltä löydät rakennuksia Kemiönsaaren historiasta: käräjätalon, torpan, maatilan, huvilan, kaksi vanhaa koulua sekä paljon innostavia leikkiympäristöjä lapsille. Tämä kaikki sijaitsee vehreässä puutarhassa, jonka yli 100-vuotias kasvikokoelma on merkittävä osa Sagalundin kulttuuriperintöä.

Tutustu kotisivuihimme täältä. Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista.

Jalasjärven museo, Jalasjärvi

Tervetuloa mukaan Rinsessat ja ritarit -päivään 31.7. klo 12-18!
Päivän aikana monipuolisessa museossamme on lapsille suunnattu askartelutyöpaja sekä kasvomaalausta.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton!

Jalasjärven museo sijaitsee valtatie kolmen varrella ja se on Suomen laajin paikallismuseo. Museota ylläpitää ja hallinnoi Jalasjärvi-Seura ry, joka aloitti alueen esineistön tallentamisen jo vuonna 1936. Nykyisellä paikallaan Jalasjärven museo on toiminut jo vuodesta 1954 saakka.

Tutustu museon kesätoimintaan Facebookissa

 

8
heinä

Tämän viikon tapahtumia museoraittikohteissa

SATAKUNTA:

Hinnerjoen kotiseutumuseo
12.7. klo 18 alkaen Räsymattopiknik

Museon nurmella järjestettävä kesäinen pikniktapahtuma. Saavu paikalle omien eväiden ja räsymaton kanssa. Jos sille päälle satut, voit esittää tapahtumassa jotakin, mutta järjestäjilläkin saattaa olla illalle jotain pientä ohjelmaa. Lämpimästi tervetuloa!

Museon kotisivuihin voit tutustua täältä.

UUSIMAA:

Finbygrändin maatalousmuseo – Lantbruksmuseet i Finbygränd
14.7. klo 13-17 Kirpputori museolla – 14.7. kl 13-17 Loppis i museet

Myyntipaikka on osallistujille ilmainen! Myyntipaikan saat varattua soittamalla numeroon 0400 991507. Muista tuoda myös myyntipöytä tilaisuutta varten.

Om du vill sälja tag med eget bord, platsen är gratis.
Anmäl dig 0400 991507

Tutustu museon kotisivuihin täältä.
Se museets hemsidorna här.

VARSINAIS-SUOMI:

Silliperinnemuseo Dikseli
13.7. klo 19 alkaen Evin karaokeparatiisi Röölän Lavalla
Eeva-Riitta Salmelin karaoke Röölän lavalla. Tämä Evin karaoke saattaa olla joillekin tv:stä tuttu Ylen palkitusta dokumentista Karaokeparatiisi.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy! Sateen sattuessa tapahtuma siirtyy Dikselin Näyttämölle.

Tutustu Dikseliin Röölän sivustolta.

Suomen maatalousmuseo Sarka
10.7. klo 13-17 Paalit maaliin tapahtuma museon piha-alueella
Iloisessa tapahtumassa osallistujat pääsevät koristelemaan ”traktorin munia” iloisessa tunnelmassa. Paaleja voi maalata klo 13-17 museon piha-alueella. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja maalit saa käyttöön museolta. Osallistujille on tarjolla janojuomaksi mehua.

Tapahtuma järjestetään osana Suomen kuvataiteen päivää. Yhteistyössä ovat mukana Loimaan kaupunki ja MTK Loimaa. Tapahtumapäivänä museon ravintolassa lounas on tarjolla klo 15 saakka.
Tervetuloa viihtymään kaikenikäiset taiteilijat!
Lisää Suomen maatalousmuseo Sarasta voit lukea täältä.

 

8
heinä

Heinäkuun ajan ilmaisia yleisöopastuksia museoraittikohteissa

Nyt huomio kaikki historiasta ja historian elävöittämisestä kiinnostuneet! Tiesitkö että monet Museoraittiverkoston kohteista tarjoavat erilaisia ilmaisia yleisöopastuksia kesän aikana? Onkin siis aika suunnata lomalla hetkeksi museoihin viihtymään lomanratoksi vaikka yksin tai koko perheen voimin. Tarjolla on monenlaista nähtävää, koettavaa (ja etenkin kuultavaa) eri puolilla Suomea!

Jalasjärven museo
Kesäkeskiviikkoisin museolla on maksuttomia yleisöopastuksia. Roolipastuskierrokset  lähtevät noin tunnin välein alkaen klo 12.30. Opastuksen aikana pääsetkäymään Raholammin talossa, kyläkaupassa ja Köykkä-Wentelän tuvassa. Opastuksia järjestetään joka viikko 7.8. saakka.

Lisäksi keskiviikkoisin museolla on maksuttomia, erityisesti lapsille suunnattuja toimintapajoja. Tervetuloa museolle ja opastuksille!

Suomen maatalousmuseo Sarka
Sarka tarjoaa kävijöilleen yleisöopastuksia joka päivä koko heinäkuun ajan. Pääsylipun hinnalla päivittäiset yleisöopastukset perusnäyttelyihin lähtevät museon infon tietämiltä klo 12, opastuksen kesto noin 1 tunti. Lapsille suunnatut opastukset järjestetään joka viikko tiistaisin ja torstaisin klo 10:30 ja niiden kesto on noin 45 min.

Sarassa on myös heinäkuun ajan pidennetyt aukioloajat ja museon monipuolisesta tekemisestä voi nauttia joka päivä klo 10-18. Tervetuloa viihtymään!

Talomuseo Glims
Espoossa sijaitsevalla Glimsin talomuseolla on kesällä tarjolla opastuksia liittyen Glimsin tarinoihin ja maatilan elämään entisaikaan, sekä erityisesti lapsiperheille suunnattuja opastuksia Glimsinjoen tarinasta kertovaan toiminnalliseen näyttelyyn.

Glims tutuksi opastukset: 9.7./10.7./11.7./12.7./13.7./14.7./16.7./17.7./18.7./19.7./20.7./21.7. klo 14-14:30 
Glimsillä on pitkä historia. Tervetuloa mukaan yleisöopastukselle kuuntelemaan lisää tarinoita Glimsistä ja entisajan maatilan elämästä. Opastus kestää noin puoli tuntia. Osallistuminen opastukselle museon pääsylipulla.

Kurkistus Glimsinjoen tarinaan opastukset: 12.7./19.7./26.7./2.8. klo 11-11:30
Loiskis! Pulahdus Glimsinjoen tarinaan -näyttelyssä sukelletaan joen kiehtovaan menneisyyteen ja tutustutaan ympäröivään luontoon. Lyhyellä vartin opastuksella kerromme lisää näyttelystä ja mitä kaikkea näyttelyssä voi tehdä. Toiminnallinen näyttely sopii erityisen hyvin lapsille ja leikkimielisille. Osallistuminen opastukselle museon pääsymaksulla.

Telkkämäen kaskiperinnetila
Kaskiperinnetilalla on joka lauantai mahdollisuus osallistua opastetuille retkille kaskille klo 12 alkaen. Opastuksia järjestetään 10.8. saakka. Näillä
Metsähallituksen järjestämillä retkillä suunnataan kaskiperinnetilan ja luonnonsuojelualueen kohteille, jotka ovat parhaimmillaan tähän vuodenaikaan!
– Opastuksen kesto noin on 0,5–1 h ja kävelymatkaa kertyy noin kilometri. Maasto on varsin tasaista, muttei esteetöntä.
– Retket ovat maksuttomia eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.
– Retket lähtevät Telkkämäen kaksiperinnetilan pysäköintialueelta.

Tervetuloa nauttimaan ulkoilmasta ja oppimaan kaskeamisen historiasta Suomessa!

Weteraanimoottorikerho Wanhan Woiman perinnekeskus
Heinäkuussa opastettuja kierroksia joka viikko Kotiseutumuseolla!
Kotiseutumuseolla on mahdollista osallistua opastetuille kierroksille seuraavina päivinä:
10.7.2024 klo 17
17.7.2024 klo 17
24.7 2024 klo 17

Kotieutumuseo on auki kesällä 2024 28.7. saakka klo 12-18 keskiviikosta sunnuntaihin ja muina aikoina sopimuksen mukaan. Tervetuloa tutustumaan museoon!

2
heinä

Heinäkuun tapahtumia Lempäälässä

Kuokkalan museoraitilla, joka sijaitsee Lempäälässä, on tarjolla tekemistä moneen eri makuun heinäkuussa! Kuokkalan museoraitti on Lempäälän kunnan ja Lempäälä-Seura ry:n yhteisesti omistama ja ylläpitämä museoalue. Alueen ensimmäiset museot avattiin vuonna 1981 ja nykyään museoita on seitsemän. Tutustu Kuokkalan museoraittiin lisää täältä.

4.7. klo 14 Runon ja suven päivän etkot
Lempäälän Runo ja Sanataide ry:n Runoklinikan lausujat esiintyvät museopihalla Eino Leinon sekä Runon ja suven päivää (5.7.) ennakoiden. Tule mukaan tunnelmoimaan kesäpäivää runojen parissa!

Pihalla on jonkun verran penkkejä, sateen suojaa saadaan makasiinista tai mahdollisesti pajasta. Vohveli Riemu -kahvila myy juotavia ja vohveliherkkuja.
Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

11.7. klo 18 Pihasoitto: Duo Mysticus
Pihasoitto on kesäiltaisin järjestettävä livemusiikin tapahtuma, jonka järjestäjinä ovat Lempäälän kunnan kulttuuripalvelut ja Lempäälä-Seura ry. Heinäkuussa esiintymässä on tamperelainen duo, Duo Mysticus!

Duo Mysticus (Tommi Ingalsuo ja Hanne Mikkonen) kertoo musiikillaan ikiaikaisia tarinoita. Metsätär ja Velho vievät kuulijat mielikuvamatkalle mystiseen maailmaan, jossa soivat kehärummut, laulu, kitara ja kantele. Heidän musiikkinsa on ilahduttanut kuulijoita puistoissa ja erilaisissa tapahtumissa jo vuodesta 2019. Tänä kesänä duo juhlii siis 5-vuotistaivaltaan! Tutustu artistiin lisää heidän kotisivuiltaan.

Pihasoittoon on vapaa pääsy, tervetuloa! (Penkkitilaa rajoitetusti.)


20.7. Kuokkalankosken markkinapäivä
Museoissa on avoimet ovet ja markkinamusiikki soi! Myynnissä soppaa ja vohveleita. Sepän paja on avoinna yleisölle. Tule tutustumaan ja ihastu!

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa markkinoille!

 

2
heinä

Kesän kulttuuritarjontaa Harjavallassa!

Emil Cedercreutzin museo on kuvanveistäjä ja siluettitaiteilija Emil Herman Robert Cedercreutzin (1879-1949) elämäntyölle perustuva taide- ja kulttuurihistoriallinen museo Harjavallassa. Museo tarjoaa nähtävää historiasta kiinnostuneille, taiteen ystäville ja nyt kesän aikana on tarjolla hienoja tapahtumia Satakunnan kauniissa ympäristössä!

Taiteilijatapaamisessa Jussi Vesanen

Sunnuntaina 7.7. on vielä kerran mahdollista tulla tutustumaan Valon vuodet -näyttelyyn ja taiteilijatapaamiseen kuvataiteilija Jussi Vesasen johdolla. Vesasen upeat öljyvärimaalaukset ovat hurmanneet kävijöitä Emil Cedercreutzin museossa parhaillaan esillä olevassa taiteilijan elämäntyönäyttelyssä. Mutta mitä kaikkea kätkeytyy teosten taustalle ja mistä niiden aiheet sekä henki kumpuavat?

Tule tapaamaan taiteilijaa näyttelyssään ja kuulemaan lisää aiheesta! Myös museon kahvila palvelee asiakkaita. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Suviruno iltapäivä

Lauantaina 6.7.2024 vietetään Eino Leinon ja runon ja suven päivää. Tällöin Emil Cedercreutzin museossa järjestetään museon perinteinen suvirunotapahtuma klo 14-16.

Kesäpäivässä runoja esittävät Jukka KalliolaTaina MeriläinenKimmo MännikköPirkko Peltola ja Heidi Puutio. Runojen lomassa kuullaan musiikkia Tapio Routimon esittämänä.

Tunnelmalliseen runotapahtumaan ovat tervetulleita kaikki runojen ystävät. Tapahtuman pääsymaksu on kolme euroa ja se sisältää ohjelman sekä mehu- ja piparitarjoilun. Suvirunotapahtuman järjestävät yhteistyössä Kotiseutuyhdistys Harjulan Kilta ry ja Emil Cedercreutzin museo.

Tervetuloa!

Maalataan museolla

Keskiviikkona 10.7.2024 vietetään Suomen kuvataiteen päivää ja Helene Schjerfbeckin syntymäpäivää. Emil Cedercreutzin museo juhlistaa tätä maalaustapahtumalla klo 12-15. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Voit osallistua tapahtumaan ottamalla omat maalaustarvikkeesi mukaan ja saapumalla museolle maalaamaan klo 12-15. Tapahtumassa maalataan museon piha-alueella, mutta sateella siirrytään sisätiloihin. Mukana tapahtumassa on myös taiteilijoita Harjavallan Seudun Taideseurasta Juha Siirron johdolla.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille aloittelijoista konkareihin saakka. Jos sinulla ei ole omia maalaustarvikkeita, voit edulliseen hintaan ostaa museokaupasta maalaussetin, joka sisältää vesivärit, muutaman sudin ja paperia. Myös museokahvila palvelee asiakkaita.

Tervetuloa!

1
heinä

Heinäkuun alun tapahtumia Museoraittimuseoissa Savossa

Heinäkuun alkupuolella monissa museoraittikohteissa on tarjolla mielenkiintoisia tapahtumia kulttuurinnälkäisille ja historiasta kiinnostuneille kesälomalaisille! Savon alueella löytyykin monia tapahtumia taaperosta taattoon.

Riuttalan talonpoikaismuseo
Savossa sijaitsevalla Riuttalan talonpoikaismuseolla vietetään Paikallismuseopäivää 6.7. Museolipun hinnalla pääsee kuuntelemaan konserttia museolla. Riuttalassa käy myös museokortti.

Esiintymässä ovat klo 12-13 Mahottomat, jolloin kuullaan muun muassa Jaakko Tepon ja Esa Pakarisen parhaita sekä yhteislaulua.

Klo 14-13 konsertti jatkuu kanteletaiteilija Jenni Venäläisen esityksellä.

Museon kahvila on auki tapahtuman aikana klo 11-16.
Tervetuloa nauttimaan musiikista ja historian siipien havinasta!

Telkkämäen kaskiperinnetila
Kaavilla sijaitsevalla Telkkämäen kaskiperinnetilalla on tarjolla tapahtumia heinäkuun ensimmäiselle viikolle.

3.7. klo klo 10-16 Museolla vietetään Paikallismuseopäivää, jolloin museon opas on paikalla koko päivän. Tapahtuman järjestäjänä toimii museota ylläpitävä Metsähallitus.

4.7. klo 18:30 alkaen museolla vietetään Runon ja suven iltaa. Tällöin museo kutsuu Eino Leinon päivän kunniaksi aikki runojen lausujat, kuulijat ja ystävät Telkkämäen tupaan. Ota mukaan mielirunosi, tai vaikkapa useampi, muille esitettäväksi! Tapahtuman järjestää Kaavin pitäjäseura.

6.7. klo 13 alkaen museolla toteutetaan Emännän vuosisata -monologitrilogian ensimmäinen osa, joka kertoo Telkkämäen emäntä Charlotta Voutilaisen tarinan. Tämä Kati Ahmaharjun monologisarja kuvaa elämää Kaavilla kolmen emännän elämäntarinoiden kautta.
Esityksen kesto on 30 minuuttia ja se on yleisölle maksuton, tervetuloa!