29
kesä

5.-7.7.2024 Waltakunnalliset Wanhan Woiman päivät Oulaisissa

Oulaisissa sijaitsevan Weteraanimoottorikerho Wanhan Woiman perinteinen kesäatpahtuma tulee taas!

5.-7.7.2024 vietetään Waltakunnalliset Wanhan Woiman päivät. Tämän vuoden ohjelman teema on  ”Wauhtia 50-luwulta!”

Erilaisten moottoreiden lisäksi nähtävää riittää auto-, traktori- ja mopokentillä. Voit ihastella ja ihimetellä Wanhoja konsteja vaikka työnäytöksissä, perinnekeskuksessa, pajassa, Koskelan talossa ja Käpylän koulussa. Tapahtuma ei ole suunnattu erikseen kenellekään, vaan se on tarkoitettu ihan jokkaiselle. Naiswäelle ja lapsillekin riittää siis nähtävää, koettavaa ja miksei ostettavaakin. Rompemyyjiä ja käsityöläisiä riittää. Nostalgiseen tunnelmaan on helppo heittäytyä mukkaan!

Oman auton voit jättää tarvittaessa kylälle parkkiin ja nousta Oulaisten Liikenteen bussiin (Ilmainen nonstop kuljetus). Jalakamiehet pääsevät tietysti myös kyytiin. Kaikki siis völijyyn eli mukaan. Tulukaa vaikka vasiten (=huvin vuoksi), viihdytte taatusti!

Tottahan sinäkin tulet – ja tuot kesävieraasikin tutustumaan Wanhaan hyvään aikaan!

Liput tapahtumaan:
Aikuiset 15 €/päivä, koko viikonlopun lippu 30 €.
Alle 15-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi.

Tutustu Weteraanimoottorikerhon toimintaan heidän kotisivujensa kautta.


 

27
kesä

Kaikkien aikojen maatalousnäyttely Talonpoikaismuseo Yli-Kirrassa

Punkalaitumella sijaitsevan Talonpoikaismuseo Yli-Kirran kesän suurin tapahtuma tulee taas!

Jo vuodesta 1992 saakka järjestetty Kaikkien Aikojen Maatalousnäyttely on houkutteleva kesätapahtuma kauniissa talonpoikaismuseo ympäristössä. Tänä kesänä tapahtuma on 6.-7.7. klo 10-17.  Perinnetapahtumassa paikkakuntalaiset vanhojen työtapojen taitajat herättävät talon eloon toimivaksi maatalousmuseoksi, jossa on nähtävää ja koettavaa koko perheelle!

Tapahtuma kerää viikonlopun aikana usein tuhansia kävijöitä ja se järjestetään talkoovoimin. Tule viihtymään kesäiselle Punkalaitumelle!

Talonpoikaismuseo Yli-Kirra on Suomen maatalousmuseo Saran vuoden 2024 kesäkohde. Museoon ja sen monimuotoiseen toimintaan voit tutustua täältä.


22
kesä

Kesätekemistä Sagalundin museossa Kemiössä

Sagalunds museum är ett landsortsmuseum på Kimitoön, grundat av folkskolläraren Nils Oskar Jansson år 1900. På området finns idag 26 kulturhistoriska byggnader. På sommar Sagalund ordnar många evenemång för barnen och vuxen. Om museet du kan läsa mera här.

Sagalundin museo sijaitsee Kemiössä, johon sen perusti kansakouluopettaja Nils Oskar Jansson vuonna 1900. Alueeseen kuuluu nykyään 26 kulttuurihistoriallisesti merkittävää rakennusta, joissa riittää paljon nähtävää. Lisäksi kesällä museo järjestää paljon tekemistä sekä lapsille, että aikuisille. Lisätietoa museosta löydät esimerkiksi Sagalundin museoraittisivulta.

Nallekalas i Sagalund
27.6. – 6.8. varje tisdag kl. 10  i museiparken.
På nallekalasen njuter vi av sagor och har kalas med tant Adèle. Nallekalas är ett program för barn i åldrarna 1-4 år och deras vuxna. Ta med en egen nalle! Programmet är tvåspråkigt och gratis.

Nallekekkerit Sagalundissa
27.6. – 6.8. joka tiistai klo 10 Sagalundin museopuistossa
Nallekekkerit on Sagalundin perinteinen kesäohjelma perheen pienimmille. Nallekekkereillä nautitaan saduista ja juhlista täti Adèlen seurassa. Ohjelma on suunnattu 1-4-vuotiaille lapsille ja tietysti aikuisillekin. Ota oma nallesi mukaan! Ohjelma on kaksikielinen ja maksuton.

Tidsresa i Sagalund
27.6. – 6.8. varje tisdag kl. 11-17 
Varje tisdag under sommarsäsongen kan du hjälpa husmor i Falla gård eller prova på att skriva med bläckpenna med läraren i Vreta skola. Sysslorna och programmen varierar från vecka till vecka. Därtill kommer vi i år att varje tisdag också ha en gästande hantverkare eller spelman på museiområdet med workshop eller allsång för publiken. Programmet på tidsresetisdagarna ingår i inträdet och är riktar sig till både barn och vuxna. Se mera på vår hemsidor.

Aikamatkat Sagalundissa
25.6.-6.8. joka tiistai klo 11-17 Fallan maatalossa

Joka tiistai Sagalundissa on tarjolla viikottain vaihtuvaa ohjelmia ja askareita. Museolla käy vierailevia käsityöläisiä pitämässä työpajoja sekä pelimanneja laulattamassa museokävijöitä. Aikamatkatiistain ohjelma kuuluu museon sisäänpääsyhintaan ja on suunnattu niin aikuisille kuin lapsillekin. Tarkemmat ohjelmat löydät kotisivuiltamme.                                                                                                                                                                                                                                   
29.6. kl 11-17 Sagalund lever

Den traditionella Sagalund lever dagen 29.6 kl. 11-17 firas i år bl.a. med program om läraren och författaren Adèle Weman, som föddes för 180 år sedan. Ur det övriga programmet kan nämnas folkmusik och folkdans. Kimito Ungdomsförenings folkdanslag och Turun Kansantanssin Ystävät uppträder. Toni Perttula spelar dragspel. Programmet är gratis och riktar sig till både vuxna och barn.

Evenemanget arrangeras i samarbete med Kimitoöns Musikgille.
                                                                                                                                                            29.6. klo 11-17 Sagalund elää                                                                              Perinteinen Sagalund elää -päivä vietetään 29.6.2024 klo 11-17. Tänä vuonna päivä juhlistaa opettaja ja kirjailija Adèle Wemania, jonka syntymästä tulee kuluneeksi 180 vuotta. Päivän aikana on luvassa kansanmusikki- ja tanssiesityksiä, esiintymässä on muun muassa Kemiön Nuorisoseuran tanhupiiri ja Turun Kansantanssin Ystävät. Esitysten lisäksi museolla on työpajoja ja kaikenlaista nähtävää ja koettavaa. Päivä on ilmainen ja suunnattu niin aikuisille kuin lapsillekin.
Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kemiönsaaren Musiikkikillan kanssa.                                                                                                                                                                                                              
Välkommen till Sagalunds museum! Tervetuloa Sagalundin museoon!
19
kesä

Jalasjärven museon kesätapahtumia lapsiperheille

Jalasjärven museo on Suomen laajin paikallismuseo valtatie kolmen varrella. Museoalueeseen kuuluu yli 30 rakennusta ja nyt kesäkautena alueella riittää entistä enemmän tehtävää ja nähtävää! Elokuun alkuun saakka museolla on keskiviikkoisin rooliopastuksia sekä erilaisia mukavia työpajoja. Museoon ja sen aukioloaikoihin voit tutustua täältä.


18
kesä

Kesäkuun lopun tapahtumia museoraittikohteissa

Museoraittimuseoita on jo yli 40 kappaletta ympäri Suomen. Museot järjestävät kesäisin paljon mielenkiintoista ohjelmaa perheen pienimmille sekä varttuneempaan makuun. Kesämatkailun ratoksi kannattaa tutustua raittimuseoiden tarjontaan ja ehkä löydät uusia matkakohteita ja elämyksiä kesäisiin päiviin!

Kauppilan umpipihassa vietetään Martan päivää 26.7.
Museossa on juuri toteutettu kotisivu-uudistus sekä päärakennuksen uudistusta, jossa ilmettä on päivitetty, mutta vanhaa on luonnollisesti kunnioitettu. Tervetuloa Laitilaan tutustumaan museoon ja viettämään Martan päivää!

Annalan kotiseutumuseolla Pyhäjoella kuunnellaan jazzia kesäillassa
27.6. klo 18 Jazzkitaristi Paavo B. Mikkonen esiintyy Annalan kesäillassa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

Silliperinnemuseo Dikselissä kuunnellaan  Maarian Vpk-soittokunnan musisointia 29.6 klo 15
Saariston kesäisessä ympäristössä voi tutstua suomalaiseen silliperinteeseen museolla ja samalla kuunnella konserttia Röölän lavalla. Maarian Vpk-soittokunnan konsertin solistina toimii Reino Kotaviita. Esityksessä kuullaan meriaiheista ja iskelmällistä musiikkia. 

Suomen asutusmuseolla vietetään museopäivää 29.6. klo 10:30 alkaen
Lapinlahden Alapitkällä sijaitseva Suomen Asutusmuseo tarjoaa interiöörien kautta mahdollisuuden tutustua asutustoiminnan historiaan Suomessa. Museopäivän aikana museolla toteuteaan lapsille suunnattu käsityöpaja. Päivän toiminnan toteuttaa Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu.

14
kesä

Juhannuskirkkoja museoraittikohteissa

Juhannuskirkkoja järjestetään ympäri Suomen monissa seurakunnissa, mutta myös museokohteissa yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa. Museoympäristö tarjoaa kirkkotapahtumille erilaiset puitteet, joissa luonto on läheisesti läsnä. Museoraittikohteista löydät juhannuskirkkoja seuraavista paikoista:

Riuttalan talonpoikaismuseo Kuopion Karttulassa:
Juhannuskirkko 22.6. klo 13
Juhannuskirkko ja luonnollisesti kirkkokahvit. Järjestäjänä Kallaveden seurakunta.

Talonpoikaismuseo Yli-Kirra Punkalaitumella:
Juhannuskirkko 25.6. 
Yhteistyössä Punkalaitumen seurakunnan kanssa.

11
kesä

Kesäkuun tapahtumia Telkkämäen kaskiperinnetilalla

Kesäkuussa Kaavin luonnonsuojelualueella sijaitsevalla Telkkämäen kaskiperinnetilalla on tekemistä musiikinystäville ja luontoyhteyttä etsiville!

16.6. klo 12 alkaen perinnetilalla järjestetään Puskasoitto -tapahtuma.
Puskasoitto kokoaa lähiseudun pelimannit Telkkämäelle yhteisjameihin, joissa soittoareenan tarjoavat nimensä mukaisesti Telkkämäen pihat, kentät ja puskat. Tervetuloa jammailemaan, kuuntelemaan ja katsomaan! Tapahtuman järjestää Kaavin pitäjäseura.

19.6. klo 18-19 Luontoyhteys-rentoutus
Kaskiperinnetilalla on luvassa ohjattu rentoutushetki perinnepihan rauhoittavassa tunnelmassa.
Tapahtuma on maksuton ja sopii kaikille! Ennakkoilmoittautumista ei ole, saavu paikalle rentoutumaan.

Tapahtumien lisäksi kesäkuun lopulla alkavat perinnetilan lauantaiset yleisöopastukset
29.6.-10.8. Lauantaisin klo 12 on mahdollisuus osallistua opastetulle retkelle alueen kaskille.
Näillä Metsähallituksen järjestämillä retkillä suunnataan kaskiperinnetilan ja luonnonsuojelualueen kohteille, jotka ovat parhaimmillaan tähän vuodenaikaan.
– Kesto noin 0,5–1 h ja kävelymatkaa kertyy noin kilometri. Maasto on varsin tasaista, muttei esteetöntä.
– Retket ovat maksuttomia eikä ennakkoilmoittautumista tarvita
– Retket lähtevät Telkkämäen kaksiperinnetilan pysäköintialueelta

Tutustu Telkkämäen kaskiperinnetilaan museoraittisivustolla täältä.

11
kesä

Kuokkalan museoraitilla tapahtuu kesäkuussa!

Kuokkalan museoraitti on Lempäälän kunnan ja Lempäälä-Seura ry:n yhteisesti omistama ja ylläpitämä museoalue. Alue sijaitsee Kuokkalankosken lähimaastossa, noin kolmen kilometrin päässä Lempäälän keskustasta. Tässä mukavassa kesäkohteessa järjestetään monia tapahtumia kesän aikana ja kesäkuussa kävijöille on tiedossa seuraavat hauskat iltamat:

13.6. klo 18 Kuokkalan museoraitilla järjestetään perinteinen kesän Pihasoitto-iltama
Museolle voi saapua kuuntelemaan mielenkiintoista Ikirouta-teosta illan hämärtyessä. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Lauantaina 15.6. klo 11-15 Kuokkalan museoraitilla järjestetään ihan kaiken ikäisille soveltuvaan Lasten päivä. Vapaa pääsy!

Kuokkalan museoraittiin voi tutustua lähemmin täältä.

4
kesä

8.6.2024 On se kone! -näyttelyn avajaishulinat Suomen maatalousmuseo Sarassa

 

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan uuteen näyttelyyn!
Museon uusin pysyvä näyttely On se kone! avautuu yleisölle lauantaina 8.6.2024. Avautumisen kunniaksi museolla vietetään lauantaina avajaishulinoita, jolloin museomyymälässä on tarjouksia ja museokorttilaisilla on mahdollisuus tutustua ensimmäisten joukossa uuteen näyttelyyn opastetusti.

Ravintolassa on tarjolla maittava lounas klo 11-15. Hinta on aikuisille 15 €.

Museomyymälä Muurikin tarjoukset:
Museomyymälä Muurikissa on avajaisviikonloppuna 8.–9.6. -15% tarjous maatalouskoneteemaisista tuotteista. Saatavilla monipuolisesti erilaisia tuotteita On se kone! -näyttelyn oheistuotteista mukeihin, julisteisiin, lippalakkeihin ja pannunalusiin.

Yleisöopastukset uuteen näyttelyyn museokortilla:
Museokortin omaavilla on mahdollisuus tutustua näyttelyyn ensimmäisten joukossa! Näyttelyyn järjestetään yleisöopastukset klo 13 ja klo 15. Opastuksille pääsee näyttämällä museokorttinsa museon infossa. Mukaan otetaan maksimissaan 20 henkilöä per opastus.

 

4
kesä

8.6.2024 Silli ja uussi peruni -tapahtuma Röölässä

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 75 vuotta ensimmäisestä Saukkolaivan sillin pyyntimatkasta Islantiin. Sitä juhlitaan perinteisellä Sillii ja uussi peruni -tapahtumalla 8.6. klo 10-16.00 Röölässä!

Avataan Suomen silli- ja perunakesä Röölässä!
Silli ja uussi peruni, Röölän kylän perinteinen ja odotettu kesän tapahtuma!

Tapahtuman avaa Naantalin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Toni Forsblom. Sillin grand old man Matti Ruuska ja Toni Forsblom tarkistavat sillin jonka jälkeen päästään nauttimaan tarjonnasta. Ilmaista silliä ja uutta perunaa niin kauan kuin riittää! Sillit juhlaväelle tarjoaa Suomen Sillikonttori Oy ja Rymättylän uudet perunat tarjoaa Osuuskunta Rymättylän Varhane, perunat keittää Patrik Catering.

Perinteisen tapahtuman juontaa Jyrki Vilo. Tapahtuman musiikista vastaa Terhi Jokila Trio; Terhi Jokila, Elina Ukkonen ja Elias Ukkonen. 

Kylätoimikunta myy Sillikonttorin silliä ja Kylähuoneella myynnissä juhlaväelle kahvia ja Bakeistin munkkia.

Röölän Museot ovat avoinna tapahtuman ajan. Dikselin silliperinnemuseolla voi tutustua Saariston Naiset näyttelyyn. Lisäksi Myllymuseossa Kristiina Turtosen taidenäyttely TERÄLEHDET, jossa on kauniita maalauksia Saariston Naisten elämästä! 

Museoon on vapaa pääsy!

Vierailijoille löytyy Sillitehtaan pihalta pysäköintitilaa. Paikalle pääsee myös Fölillä, reitti kulkee Naantali-Röölä-Naantali matkalla.